بازدید از مرکز پژوهش و مطالعات تخصصی نهج البلاغه

بسم الله الرحمن الرحیم

بازدید سرکار خانم دکتر متولّیان، معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه‏ های علمیه خواهران کشور و جمعی از مدیران کل پژوهشی و سرکار خانم دکتر پور حمزه، معاون پژوهش حوزه ‏های علمیه خواهران استان تهران

از مرکز پژوهش و مطالعات تخصصی نهج ‏البلاغه وابسته به مدرسه علمیه حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها

این جلسه با حضور سرکار خانم دکتر متولیان معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران کشور، سرکار خانم دکتر پورحمزه معاون پژوهش حوزه‏ های علمیه خواهران استان تهران، حجه الاسلام و المسلمین جناب آقای قنبری، جناب آقای دکتر حسینی، جناب آقای دکتر کرامتی، جناب آقای دکتر معارفی، سرکار خانم دکتر غفّاری، سرکار خانم کامرانی و سرکار خانم جمشیدی و با حضور مدیریت محترم مرکز پژوهش و مطالعات تخصصی نهج ‏البلاغه سرکار خانم فضائلی، معاون پژوهش این مرکز سرکار خانم سلامی و اعضای گروه ‏های پژوهشی این مرکز در روز یکشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۰ برگزار گردید.

پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم، سرکار خانم دکتر متولیان ضمن معرّفی اعضای هیئت همراه و اظهار امیدواری به ادامه برگزاری این جلسات، خواستار ارائه گزارش از عملکرد این مرکز پژوهشی شدند.

در ادامه سرکارخانم فضائلی ضمن خیر مقدم و تشکر از برگزاری این جلسه، گزارشی از سوابق پژوهشی(از زمان تأسیس مدرسه علمیه حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها تا افتتاح مرکز پژوهشی) و محورهای مورد تعامل و نیازهای پژوهشی این مرکز ارائه کردند و اظهار امیدواری نمودند که این جلسات در پیشبرد اهداف دو طرف تأثیر زیادی داشته باشد.

سرکار خانم سلامی، معاون پژوهش این مرکز  نیز طی سخنانی فعّالیّت‏ های این مرکز پژوهشی(از از زمان افتتاح تا کنون) را معرّفی نمودند. ایشان ضمن اشاره به برگزاری همایش‏ های ملّی سالیانه، اظهار داشتند این مرکز پژوهشی اوّلین مرکز مطالعات تخصصی نهج ‏البلاغه در حوزه‏ های علمیه خواهران است که دارای فصلنامه تخصصی در این حیطه با عنوان «آیین علوی» می‏باشد. همچنین بیان داشتند که این مرکز، در مطالعات تخصصی آموزش تفکّر به کودکان و برگزاری نشست‏ ها و سمینارهای تخصصی در این زمینه فعّالیّت قابل توجّهی دارد.  

همچنین، اساتید و اعضای گروه‏ های تخصصی نهج ‏البلاغه، آموزش تفکّر به کودکان و فصلنامه آیین علوی ضمن معرّفی و ارائه گزارش فعالیت گروه خود پیشنهاداتی جهت چشم انداز، راهبرد و تعامل فی مابین مطرح نمودند که برخی از آنها عبارتند از:

۱_ تسریع در اعطای مجوّز رسمی به مراکز پژوهشی

۲_ تسریع در اعطای رتبه علمی _ پژوهشی به نشریات مراکز پژوهشی

۳_ تجدید نظر در آیین‏ نامه‏ ها و شرایط اخذ مجوّز نشریه و مرکز پژوهشی با توجه به ظرفیت‏ های موجود

۴_ احتساب ساعات پژوهشی اساتید برای بهره ‏مند شدن از بیمه مرکز خدمات

۵_ تعریف رشته نهج ‏البلاغه در سطح سه

۶_ تأمین بودجه و حمایت بیشتر از مراکز پژوهشی

۷_ تسریع در چاپ محتواهای علمی تهیه شده در مراکز پژوهشی از طریق نشر هاجر

سپس سرکار خانم دکتر متولّیان در پاسخ به مطالبات مطرح شده توضیحاتی ارائه نمودند و ایجاد دو روش تحصیلی «آموزش محور»  و «آموزشی – پژوهشی» در حوزه های علمیه را از مهم ‏ترین آنها دانستند.  

سرکار خانم دکتر پورحمزه نیز طی سخنانی به پربار بودن عملکرد این مرکز پژوهشی اشاره نمودند.

سپس، آقای دکتر حسینی مدیر کل امور نشریات حوزه  ضمن بیان اصول و ضوابط نشریات پژوهشی، خواستار ارتقاء سطح نشریه از  علمی _ تخصصی به علمی _ پژوهشی و اصلاح ارکان نشریه طبق استانداردهای آیین ‏نامه نشریات مرکز مدیریت حوزه ‏های علمیه خواهران شد که در ادامه آقای دکتر معارفی به ارائه توضیحاتی پیرامون چشم ‏انداز آتی برای نشریات حوزوی از جمله «فصلنامه آیین علوی» پرداختند.

جناب آقای دکتر کرامتی رئیس مجامع و فعالیت‌های پژوهشی نیز جهت هماهنگی و تسریع در چاپ آثار علمی این مرکز پژوهشی از طریق نشر هاجر اعلام آمادگی نمودند.

سرکار خانم دکتر غفّاری نیز با تأیید پیشگام بودن این حوزه علمیه در مباحث پژهشی از سال ۱۳۷۷، آرزوی موفّقیت و پیشرفت برای این مرکز نمودند.

در پایان، پیرو مطالبات این مرکز پژوهشی و محورهای تعامل مطرح شده، مواردی مصوّب گردید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *